ALGEMENE BEDRIJFSINFORMATIE

line

Winkel informatie

Postadres:


RETOUR

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar 2Lock.nl zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan ons geretourneerd moeten worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@2lock.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Uitsluiting herroepingsrecht Het herroepingsrecht is uitgesloten voor producten die naar uw specificatie gemaakt zijn, zoals Profielcilinders

Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW)

Als woningeigenaar of (ver)huurder kunt u het PKVW certificaat Beveiligde Woning aanvragen. Om het certificaat te krijgen, moet uw huis voldoen aan een aantal inbraakpreventie eisen.

Meer informatie omtrent het PKVW keurmerk vindt u hier.


Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG)

SKG1

SKG2

SKG3


DRAAIRICHTINGEN

Bij het vaststellen van de draairichting worden de deuren van binnenuit bekeken. Onderstaande afbeeldingen geven de verschillende draairichtingen weer. Deze draairichtingen worden aangeduid volgens de DIN-norm en geven de stand van de dagschoot aan ten opzichte van de sluitplaat.

DRAAIRICHTING 1 - DIN LINKS

DRAAIRICHTING 2 - DIN RECHTS

DRAAIRICHTING 3 - DIN LINKS

DRAAIRICHTING 4 - DIN RECHTS


DEURPROFIELEN

OPDEKDEUR

Een opdekdeur wordt meestal gebruikt bij binnendeuren in de woningbouw. Bij buitendeuren ook wel als plataldeur. Een plataldeurslot heeft een voorplaat die "uit het midden" staat.

STOMPE DEUR

Wordt gebruikt bij de meestal wat hoogwaardigere binnendeuren in de woningbouw, maar vooral bij utiliteitsbouw en buitendeuren. Een slot gebruikt in een stompe deur heeft meestal een voorplaat van 20 of 24 mm die "in het midden" staat.

STOMPE DEUR MET SCHUINE VOORPLAAT

Een minder gebruikt profiel is de stompe deur met schuine voorplaat. Wordt nog toegepast bij kerkdeuren, deuren van historische gebouwen of openslaande deuren. Meestal op basis van renovatie.

Beslag

Deurbeslag of ‘schilden’ zijn te koop in allerlei uitvoeringen waaronder deurbeslag met afzonderlijke rozetten (voor de deurkruk en de sleutelgat of cilinder) of deurbeslag met schilden. Als u deurbeslag wilt toepassen met een deurschild, dan is het belangrijk om de zogenaamde PC maat (slotafstand) op te meten. De slotafstand is de afstand tussen het hart van de deurkruk en het slotgat.

Hoe meet ik mijn deurschild op?

beslag meten

Deurschild voor profielcilinder (Figuur 1)

Als u een deur heeft waarop een schild moet komen met een gat voor een profielcilinder, dan zijn er in Nederland drie standaard maten: 55, 72 en 92 mm. Figuur 1 geeft aan hoe we de PC maat (slotafstand) kunnen meten. Dat is de afstand vanaf het midden van de krukgat tot het midden van de kern van de cilinder (de kern is het draaiende deel waar de sleutel in past).

Deurschild voor baardsleutel (Figuur 2)

Als u een deur heeft waarop een schild moet komen met een gat voor een baardsleutel, dan zijn er twee standaard maten: 56 en 72 mm. Figuur 2 geeft aan hoe we de slotafstand kunnen meten.

Deurschild voor rondcilinder (Figuur 3)

Als u een deur heeft waarop een schild moet komen met een gat voor een rondcilinder, dan zijn er twee standaard maten: 73,5 en 78 mm. Figuur 3 geeft aan hoe we de slotafstand kunnen meten.

Deurschild voor WC-sluiting (figuur 4)

Als u een deur heeft waarop een schild moet komen met een gat voor een WC-garnituur, dan zijn er drie standaard maten: 57, 62 en 72 mm. Figuur 4 geeft aan hoe we de slotafstand kunnen meten.

AISI Normering

AISI 316:

een austenitische roestvast staal legering met uitstekende corrosiebestendigheid. RVS 316 bestaat uit 16% chroom, 10% nikkel en 2% molybdeen. De 316 kwaliteit wordt ook wel de marine kwaliteit genoemd door de bestendigheid tegen zoutcorrosie.

AISI 304

RVS 304 met werkstofnummer 1.4301, ook wel AISI 304, bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Deze legering is de meest gebruikte RVS soort door de gunstige eigenschappen. De legering is in essentie niet magnetisch in een zacht gegloeide toestand, de legering kan echter wel magnetisch worden door het koud bewerken van het materiaal.

ONDERHOUD

Deur- en raambeslag is in een grote variëteit te verkrijgen. Afhankelijk van persoonlijke voorkeur en leefomgeving kan een keuze worden gemaakt uit vele mogelijkheden. Het is daarom goed om stil te staan bij de specifieke eigenschappen van de meest voorkomende materialen en oppervlakte behandelingen, temeer omdat raam- en deurbeslag door gebruik aan slijtage onderhevig is en door oppervlaktebehandelingen beschadigd kunnen raken. Afhankelijk van de gebruiksfrequentie en de gebruiksomgeving van het product kunnen beschadigingen aan de oppervlaktebehandeling optreden en zal corrosie het gevolg zijn. Deze beschadigingen zijn veelal een gevolg van alledaagse handelingen zoals sleutelbossen die schuren langs het oppervlak of als gevolg van ringen, nagels etc. Vergelijkbaar met de beschadigingen rondom de greep of het handvat van een autoportier. Ook de buitenomgeving heeft invloed op de oppervlaktebehandeling van een product; denkt u hierbij aan kustgebieden en industrie. Woont u in de buurt van een spoorlijn of heeft u een rietgedekt dak? Maar ook persoonlijke verzorgingsmiddelen, reinigingsmiddelen of transpiratie kunnen het oppervlak beïnvloeden.

Ondanks het feit dat veel producten uit de categorie raam- en deurbeslag als gebruiksartikelen beschouwd worden, adviseren wij u om:

  • nooit agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken.
  • nooit schuurmiddelen te gebruiken.
  • bij schuur- en schilderswerkzaamheden te allen tijde het beslag te verwijderen, en pas enkele dagen na het uitharden van de verf weer te monteren. (Doet u dit met schone handen!)
  • bij schilder- en andere werkzaamheden waarbij agressieve (lijm)middelen gebruikt worden, het beslag te verwijderen en na enkele dagen weer te monteren. Verwijderd beslag niet in dezelfde ruimte bewaren als waar de werkzaamheden worden uitgevoerd.
  • stil te staan bij de keuze van uw houten raam of deur: hout is een natuurproduct en enkele (ook hard hout) soorten hebben de neiging om een agressieve stof af te scheiden zodra het oppervlak doorboord wordt d.m.v. gereedschap. De finish van uw beslag is hiertegen veelal niet opgewassen en zal worden aangetast. Indien het noodzakelijk blijkt om dit hout te bewerken, dient men het hout te laten “uit bloeden” en vervolgens te voorzien van één of meerdere dekkende verflagen.
  • beschermende maatregelen te nemen zoals het plaatsen van deurstoppers.
  • toe te zien op een juiste montage en correct gebruik van de producten.
  • defecten aan ramen en deuren (klemmen!) direct te verhelpen.

Messing ongelakt

Een messing product dat alleen gepolijst is en niet van een laklaag is voorzien, zal dof en donker worden. Dit is de natuurlijke uitstraling van messing; producten worden om deze reden vaak onbehandeld gelaten. Echter, mits regelmatig gepoetst, blijft messing zijn glans behouden. Is bij uitstek geschikt voor buitendeurbeslag.

Messing getrommeld

Het messing product ondergaat een trommel-behandeling (trillende keramische kegels “bewerken” het oppervlak) en wordt niet van een laklaag voorzien. Hierdoor krijgt het product een “geleefde” doffe en donkere uitstraling. Is bij uitstek geschikt voor buitendeurbeslag.

Messing gelakt

Een messing product dat gepolijst is kan ook worden voorzien van een laklaag. Deze laklaag voorkomt dat oppervlaktecorrosie optreedt en dient niet behandeld te worden met schoonmaakmiddelen. Onderhoud plegen door regelmatig afnemen met een zachte doek volstaat. Het is mogelijk om aangetast messing op de volgende wijze te behandelen: verwijder allereerst de nog aanwezige lak middels een afbijtmiddel. Breng het middel in voldoende mate aan en laat dit geruime tijd, variërend van uren tot dagen, inwerken. Vervolgens kan men de lakresten afspoelen. Indien noodzakelijk kan deze procedure herhaald worden. Zodra de lakresten zijn verwijderd is het mogelijk om het product weer te polijsten. Polijsten met behulp van een polijstschijf gemonteerd op een boormachine vergemakkelijkt dit werk. Na deze behandeling heeft men de keuze tussen het aanbrengen van een nieuwe laklaag of men laat het oppervlak onbehandeld en pleegt onderhoud zoals hierboven omschreven.

Messing mat

Het messing product ondergaat een borstelbehandeling alvorens het wordt voorzien van een laklaag. De matte uitstraling blijft daardoor behouden. Onderhoud plegen door regelmatig af te nemen met een zachte doek.

Messing gebruineerd

Het product ondergaat eerst een borstelbehandeling. Vervolgens wordt de finish aangebracht, deels geschuurd en voorzien van een laklaag. Door deze lak behoudt het product haar uitstraling ondanks de eventuele lichte beschadigingen die op kunnen treden. Onderhoud plegen door regelmatig af te nemen met een zachte doek.

Messing mat bruin

Op het messing product wordt een bruine finish aangebracht waarna het wordt voorzien van een matte laklaag. Onderhoud plegen door regelmatig af te nemen met een zachte doek.

Messing met antiek finish

Deze antiek finish wordt aangebracht om een authentieke uitstraling te verkrijgen. Deze finish wordt niet van een laklaag voorzien om het verouderingsproces te versnellen en zal op die plaatsen waar men er regelmatig mee in aanraking komt slijten; dit is een natuurlijk proces, te vergelijken met een verroeste spoorstaaf die, indien gebruikt, uitsluitend aan de contactzijde glad is.

Messing vernikkeld of verchroomd

Het product wordt gepolijst en daarna voorzien van een nikkel of chroom laag. Chroom is één van de hardere stoffen en als oppervlakte behandeling veel harder dan nikkel. Chroom is daarom bij uitstek geschikt als finish voor buitendeurbeslag en wordt bovendien veel toegepast in “natte” ruimtes. Regelmatig afnemen met een zachte, eventueel vochtige doek volstaat.

Messing mat vernikkeld of mat verchroomd

Het product ondergaat een borstelbehandeling waarna een nikkel of chroom laag wordt aangebracht. De nikkel laag wordt daarna nog voorzien van een laklaag. De geborstelde structuur blijft behouden. Regelmatig afnemen met een zachte, eventueel vochtige doek volstaat.

Messing vertind

Het messing product wordt eerst vernikkeld, vervolgens voorzien van een zwarte finish en ondergaat daarna een borstelbehandeling. Tenslotte wordt het product voorzien van een laklaag. Regelmatig afnemen met een zachte, eventueel vochtige doek volstaat.

Messing oud grijs

Het messing product wordt eerst vernikkeld, vervolgens voorzien van een zwarte finish en ondergaat daarna een trommelbehandeling met behulp van keramische kegels. Tenslotte wordt het product voorzien van een matte laklaag. Regelmatig afnemen met een zachte, eventueel vochtige doek volstaat.

Messing zwart

Het product is voorzien van een zwarte epoxy coating. Regelmatig afnemen met een zachte, eventueel vochtige doek. Afhankelijk van de situering kan de zwarte finish na verloop van tijd lichter worden; aanbrengen van een dun laagje blanke was of zuurvrije vaseline neemt dit effect grotendeels weg.

Smeedijzer

Aan de grondstof is extra koolstof toegevoegd dat roestvertragend werkt. Dit beslag is in drie verschillende oppervlakte behandelingen leverbaar. Slijtage door gebruik benadrukt de specifieke kenmerken van dit product en materiaal. Regelmatig afnemen met een zachte doek volstaat.

Titaan / PVD op messing of roestvast staal

In een vacuüm omgeving wordt op een glad oppervlak een dunne laag zirkonium, of titaanionen aangebracht. Deze laag is zeer hard en alhoewel beschadigingen kunnen optreden, voorkomt deze laag dat het product zijn glans verliest en is daarom bij uitstek geschikt voor buitendeurbeslag. Regelmatig afnemen met een zachte, eventueel vochtige doek.

Roestvast staal (RVS)

Onze producten van roestvast staal hebben over het algemeen een borstel behandeling ondergaan. Buitendeurbeslag is veelal gefabriceerd uit 316 kwaliteit, maar zelfs deze kwaliteit is onderhevig aan oppervlakte corrosie; niet afkomstig vanuit het product zelf, maar vormt zich van buitenaf op het oppervlak. Regelmatig afnemen met een zachte, vochtige doek volstaat en voorkomt oppervlakte aantasting. Indien er sprake is van vlugroest, ontstaan door de omgeving, kan dit worden verwijderd door middel van één van onze reiniging- en onderhoudsproducten.

Hout

Als onderdeel van beslag kunnen diverse soorten hout worden toegepast. Hout is een natuurproduct en kleurverschillen zijn daarom mogelijk. Na verloop van tijd kunnen er ook verkleuringen optreden. Veelal niet geschikt voor toepassing buiten of in natte ruimtes. Ebbenhout is één van de hardere houtsoorten, donkerbruin tot zwart van kleur wat af kan geven indien het product vochtig wordt.


Handige links

De beste slotenservice van Arnhem

Sloten laten repareren in Leiden

Hang en sluiten laten verrichten in Dordrecht